Start Drenthecursus

Categorie
Huus van de Taol
Datum
7 januari 2020 19:30 - 21:30

Op dinsdag 7 januari 2020 start het Huus van de Taol met een Drenthecursus in Schoonloo (Scheloo). Tot en met 14 april is der um de virtien daogen een les van half 8 tot half 10 in het dörpshoes in Scheloo.Aj nog met wilt doen an de cursus dan is dat nog meugelijk. Der bint nog een paor plekken vrij.

Je kunt je anmelden bij de docent Jan Hartlief (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via het Huus van de Taol (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De Drenthecursus is een oriëntatiecursus Drentse taol en cultuur.

Het is een cursus van acht lessen, die in de streektaol geven wordt an Old-Drenten en Nei-Drenten.

In de cursus wordt niet allén aandacht geven an de taol, maor der komt nog veul meer op batterij, zoas gewoontes en gebroeken, feesten deur het jaor hen, bestuur en rechtspraak, het ontstaon van de dörpen, netuur en landschap, schrieverij in de streektaol en meziek.

In een gezellige cursus vol ofwisseling leer ie een bult over dizze underwarpen en leer ie (beter) lezen in de streektaol.

De Drenthecursus wordt geven in 't Drèents van de cursusplaots.

Meer info over de cursus kuj vinden op de website van het Huus van de Taol. https://www.huusvandetaol.nl/onderwies/cursussen/drenthe-cursus

 
 

Alle data

  • 7 januari 2020 19:30 - 21:30