Agenda

Der is altied wal wat te beleven met de Drentse taol

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of daotum

Categorie
Datum

25sep

Locatie: Ruinerwold

Museumboerderij De Karstenhoeve
Dokter Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

Route

Boerendrokte in Runerwold

Het boerenleven van rond 1920, hoe was dat? 40 man- en vrouwlu laot je de tied van toen beleven. As pebliek staoj der middenin. Gegarandeerd een schiere middag!

Coronamaatregels: kiek op de site karstenhoeve.nl

29sep

Categorie: Drents leren

Drenthecursus Rune (VOL)

Vanof 29 september wordt in dorpshuus ‘t Neie Punt acht aovenden Drenthecursus geven deur ien van oeze docenten. Met dizze cursus kuj niet meer metandoen, opgeven veur een volgende kan altied! Meld je an via de website.

29sep

Categorie: Drents leren

Drenthecursus Runerwold (VOL)

Acht aovenden over Drenthe en het Drents…en der bint nog twee vrije plekken! Aj metandoen wilt, geef je dan op via de website.

01okt

Categorie: Taol

Locatie: Oldenzaal

Hofkerk
Hofmeijerstraat 1
7571 CH

Route

Streektaolconferentie SND – Streektaal op de werkvloer

Hoe kuj streektaol inzetten in de zörg? Waorum is streektaol zo slim belangriek in oeze maatschappij? Wie is Miet en waorum stiet ze in Braobantse verpleeghoezen? Verschillende sprekers, waorunder Patrick Welman (burgemeester Oldenzaal), Roy de Witte (gedippeteerde veur Cultuur in Overiessel), Jolien Makkinga (Meertens Instituut) en Femke Nijboer (Universiteit Twente) vertelt over streektaol op de warkvloer.

Het programma begunt um 9.30 uur en nao ofloop is der van 15.30 uur tot 17.00 uur een stadswandeling deur Oldenzaal. Veur €25,- kriej een schier programma, koffie/thee en lunch.

Aj je anmelden wilt kuj dat doen op de website van Stichting Nederlandse Dialecten, die dizze dag in de Week van het Nederlands organiseert.

02okt

Categorie: Taol

Locatie: Emmen

Bibliotheek Emmen

Route

Welke toekomst hef de streektaol?

Op zaoterdag 2 oktober kuj in de Bibliotheek Emmen het symposium over de toekomst van de streektaol bijwonen. Dit wordt organiseerd deur Stichting Taalpodium Emmen (STEM) en is underdiel van de eerste Maand van de Taal in de gemiente Emmen.

De mieningen over de toekomst van de streektaol verschilt nogal. De iene deskundige vreest dat het er slecht met oflopen zal, de aander zöt het juust zunnig in.

In dit openings-symposium, met burgemister Eric van Oosterhout as veurzitter, geeft deskundigen die aal daogen met streektaol van doen hebt heur miening. Nao een inleiding over de actuele staand van zaoken deur Pieter Taffijn (bestuurslid STEM), laot taolkundige Kristel Doreleijers, schriever/oetgever Gerard Stout en Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol hier heur licht over gaon.

Singer/songwriter Martijje zörgt veur de muzikaole umliesting.

Opgave kan via www.bibliotheekemmen.nl .