Agenda

Der is altied wal wat te beleven met de Drentse taol

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of daotum

Categorie
Datum

10mar

Categorie: Taol

Webinar 2 – Het Drents deurgeven

Elke woensdagaovend in de Meertmaond-Streektaolmaond kuj gratis dielnimmen an een webinar van het Huus van de Taol en meer leren over de Drentse taol. Op woesndagaovend 10 meert vertelt streektaolfunctionaris Arja Olthof je alles over het deurgeven van het Drents.

Meer informatie & anmelden

 

17mar

Categorie: Schrieverij

Webinar 3 – Interview met Marga Kool

Elke woensdagaovend in de Meertmaond-Streektaolmaond kuj gratis dielnimmen an een webinar van het Huus van de Taol. Op woensdagaovend 17 meert een interview met Marga Kool, schriefster én oprichtster van oetgeverij Het Drentse Boek. 

Meer informatie & anmelden

24mar

Categorie: Schrieverij

Webinar 4 – De vrogge Drentse schrieverij

Elke woensdagaovend in de Meertmaond-Streektaolmaond kuj gratis dielnimmen an een webinar van het Huus van de Taol. Op woensdagaovend 24 meert vertelt literatuurhistoricus Henk Nijkeuter je alles over de vrogge Drentse schrieverij.

Meer informatie & anmelden

24mar

Categorie: Taol

Statenvergadering in het Nedersaksisch

Het mag dan wal zo weden dat oeze previncie zuch al jaoren inzet veur behold en bevördering van het Nedersaksisch, in de praktijk blek toch dat het in de Statenzaal ‘not done’ is um tiedens de officiële Statenvergadering Drents te praoten. Het is zeker niet zo dat het niet mag, maar het gebeurt gewoon niet. Wal raar aj je bedèenkt dat er nao de vergadering wal weer gesprekken in de streektaol veurbijkomt!

Bij het Huus van de Taol biw der dus gloepends wies met dat de statenfracties van PvdA, CDA en Forum veur Democratie een motie indiend hebt um in de Meertmaond Streektaolmaond stil te staon bij de streektaol. Umdat ze het mooi vindt um het Drents en aandere streektaolen wat meer te heuren in de Statenzaal. Streektaol is immers een belangriek diel van de trots en de identiteit van de inwoners van Drenthe.

De leden van het Drents Parlement hebt op 16 december stemd op de motie en die is met een roeme meerderheid van stemmen annummen. Net as in Grunning en Overiessel trouwens.

Bi’j beneid naor de statenvergadering van meert? Het Drents Parlement zendt dizze live oet met geluud en beeld, dus dan is ’t net oj der zölf bij bint! En de vergadering is ok terug te kieken op dizze pagina. Op 24 meert um 09.30 uur begunt de vergadering!

31mar

Categorie: Drents leren

Webinar 5 – Broescursus Drents

Elke woensdagaovend in de Meertmaond-Streektaolmaond kuj gratis dielnimmen an een webinar van het Huus van de Taol. Op woensdagaovend 31 meert is de lèeste en kuj metan doen met de Broescursus Drents.

Meer informatie & anmelden