robboudestein web

 

 

 

 

 

 

 

 

Rob Boudestein (Den Haag, 1947)

Woont in Hollandscheveld

Schrijft en draagt voor in het Nederlands

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 0528 343145

Kosten voor een optreden: in overleg

 

  • Verhalen, gedichten en teksten voor theater

 

Rob Boudestein

Werd geboren in Den-Haag, waar hij ook zijn jeugd doorbracht.

Volgde na de HBS verschillende beroepsopleidingen.

Werkte geruime tijd als researchmedewerker bij TNO en later bij een grote producent van reuk- en smaakstoffen. Was daarnaast actief als freelance fotograaf.

Was vanaf 1980 werkzaam als docent economie. Aanvankelijk in de volwasseneneducatie, later bij een instelling voor HBO. Woont nu in Hollandscheveld.

 

Treedt regelmatig naar buiten met lichtvoetige poëzie. Soms individueel, vaak samen met de dichters van het Light Verse Collectief.

Op verzoek kan een workshop Light Verse worden gegeven.

 

Publicaties:

Verhalen in o.a. de literaire tijdschriften Appel, Lyra, Lava, Noachs Kat, Opspraak, Roet en Zulma, het onderwijsblad van 12 tot 18, de Drentse Courant en de Zwolsche Courant.

Gedichten in Schoon Schip, Wel, het Drents letterkundig tijdschrift Roet, Meulenhoffs Dagkalender (2001 en 2004) en de Tuinscheurkalender.

Daarnaast verhalen en gedichten in verschillende gelegenheidsbundels.

Samenwerking met de dichters Ton Peters, Gezienus Omvlee en Ben Hoogland in het Light Verse Collectief heeft geresulteerd in bundel De dood en het Peloton, wielergedichten (ISBN 97890-5452-250-8).

Eenakters en avondvullende blijspelen. Deze stukken zijn uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink en daarnaast in België verkrijgbaar via toneelfonds J. Janssens.

Krijg nou wat is – in vertaling – tevens verschenen bij Stifting Utjouwerij Frysk Toaniel.

De hoorspelen Website story en Plek zat en de kalkoen is nog nooit opgekomen voor hoorspelvereniging Multiple Voice te Assen. Deze hoorspelen en een aantal radioverhalen zijn uitgezonden door de lokale radio.

Werk werd meerdere malen bekroond: de Windesheimprijs (1995), de Raadselige Roos (1996), de August Vermeylen-prijs (1999), de Apolloprijs voor proza (2000), de Plantage Poëzieprijs (2009), de Hannah-Mengmettaal poëzieprijs (2010) en de Willem Wilmink dichtprijs (2012).

 

Zijn motto:

Al is mijn muze al wat ouder

Ik ruil d’r mooi niet in, ik hou d’r