Het boek Koloniekak van Mariët Meester is 8500 keer verkocht! De viefde druk is zojuust binnenbracht in het Huus van de Taol. Het boek dat in 2012 uutkwam is slim populair. Dat komp deur de boeiende wieze waorop de schriefster het leven in het gevangenisdorp beschref. Momenteel wordt mit groot succes het toneelstuk Koloniekak (Script en regie: Jos Spijkers, productie Stichting ‘t Zwerk) opvoerd bij Coco Maria, in het olde koetshuis van de vroggere strafkolonie en rijkswarkinrichting Veenhuzen. Ie kunt daorveur kaorten bestellen. HEt boek is verkriegbaar in de Nederlandse boekhandels kopen of in de webwinkel van Het Drentse Boek.

In 2001 stopte Dick Blancke mit zien wark as prissentator bij Radio Drenthe en vertrök mit zien man Ron Vos naor Zuud-Frankriek. Veul mensen versleten heur veur twie ezels .... Want wie verruilt nou een vaste baan en een mooi huus veur een ongewisse toekomst in Frankriek? Maar volhardend as ezels probeerden ze zich an te passen en gung ze an de slag mit het verbouwen van een huus veur de verhuur veur vakantiegangers. Dick schreef zien ervarings op en zo onstund dit boek met een Drentse kiek op het Fraanse leven. En dat döt hij in het Drents, want dat is de taal die het dichtst bij hum stiet as hij an het schrieven is. Op vrijdag wordt het boek prissenteerd en is dan verkriegbaar in de mieste Drentse boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek.

Wij kent Tieme Woldman allemaol van zien bijdrages in het blad Roet en in oons neie blad Zinnig en van zien boek Moord in het Mantingerveld, maar Tieme hef ok een column in Tweenul.nl, de site mit alle informatie over het amateurvoetbal in het Noorden. Op dizze site stiet een interview mit Tieme. Mooi um even te lezen.

De korte liest van de Dagblad van het Noorden streektaalpries is bekend. De pries wordt veur de twaalfde keer uutereikt. Dizze keer op 9 april in theater VanBeresteyn in Veendam. Der waren veertig inzendings. Alle literatuurnominaties op de korte lijst koomt uut Drenthe. In nachten dat ik naost joe lig, van schrijver Anne Doornbos, Waorom geleuft gieniene mij nou? van Roelie de Weerd, Het jaor deur met Drentse kinderliedties, Zinnig, Drents tiedschrift van het Huus van de Taol en Echt waor? Echt waor! van stichting Streektaol in Projecten en Huus van de Taol. Grunnen hef dan weer alle muzieknominaties: Keunenk van Westerdaipsterdale, Jan Henk de Groot, Rousteg Hoes van Krödde, Café op Driefklaai, Harry Niehof, De Noodzoak van Erwin de Vries en IJe aans verteld van stichting Vertellus, Mien Westerkwartier en vertelcollectief Kom op Verhoal.

De dichter Willem Tjebbe Oostenbrink hef mit zien Grunneger gedichtenserie Doar buten ien de wiede wereld de Johann Friedrich Dirkspries 2017 ewunnen. Dizze pries veur neie Nedersaksische literatuur wordt deur de stad Emden um de twee jaor toe- ekend.

Op woensdag 21 december prissenteerde Martin Koster zien neie novelle Oostwaartsch! Reiservarings van een Sudetendrent. Dit boek was in een oplage van 50 exemplaren edrukt en die bint allemaol verkocht! Maar gelukkig is het boek nou as e-book verkriegbaar. Aj in oonze webwinkel kiekt (www.drentheboeken.com) ziej hoe aj an het e-book komen kunt.

Dizze week is het poëzieweek. Daor heurt vanzelf ok Drentse gedichten bij.

Harm Soegies hef op woensdag 4 jannewari zien bundel Met de klink in de haand prissenteerd. Het boek hef 426 pagina’s en bevat columns van Harm Soegies die hij van 2009 tot 2014 hef publiceerd. De columns gaot over actuele gebeurtenissen en toevallige ontmoetingen. Het boek kost € 19,50 en is te koop bij de schriever Harm Soegies, telefoon (0592)613210, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en bij de uutgeverij Ter Verpoozing. Ok (binnenkort) te verkriegen bij boekhandel Daan Nijman en Coop Spithost in Nörg.

Pagina 1 van 38