In zien woonplaots Hollandscheveld hef Rieks Siebering zien neie gedichtenbundel 'Verjaag met mij de rikken van mien laand' laoten zien. Het eerste exemplaar kreeg Klaas Smid. Hij was vrogger Wetholder in de gemiente Hoogeveen. Nou is e burgemeester van Noordenveld.
Het was een schiere prissentatie in dörpshuus 't Anker in Hollandscheveld.

De Drèentse bundel Mien kiek op de wereld is de tweide bundel van Henny Bouwman, Henderkien. In de bundel staon gedichies en verhaolties over alledaogse dingen. Heur eerste bundel Leven is leefde kwam in 2016 oet. Alle mooie reacties van mèensen oet Nörg, mor ok oet aander plaotsen in Nederland zoas Amsterdam, Zwolle en Grunningen, hebben heur anmooudigd deur te gaon met schrieven. En noe lig de tweeide bundel der al. Henny haolt inspiraotsie oet kleine dinkies, die heur opvallen. Familie, natuur, muziek, leeifde binnen onderwarpen, die aalgedurig veurbijkommen in heur gedichten.Zundag 11 meert is ’t booukie prissenteerd bij café Zwaoneveld in Nörg. Het booukie “Mien kiek op de wereld” is te koop bij MariKari in Nörg of te bestellen op tel.nr. 0592 - 613812.

Vrijdag 9 meert kuj naor de Literaire Hemel in café de Amer in Amen veur een interessant programma. Albert Haar en Annette Timmer interviewen drie gasten: Mariët Meester over Tribune van de armen -Over leven en vrijheid in Andalusië, Jannie Boerema over Leeive lieve Eva en Mathijs Sanders over Hugo Claus (1929-2008). Informatie over risserveren kuj in de folder vienden.

Bij de nominaties veur de Streektaalpries van het Dagblad van het Noorden veur 2017 hebt de Drentse inzendings een belangriek aandiel. In de categorie proza en poëzie bint Leeive Lieve Eva (Jannie Boerema), Drentse Letteren (Rouke Boersma) en Lena (Leny Hamminga) deuredrungen tot de leste drie. Alle drie de boeken bint uutegeven bij Het Drentse Boek. Het boek Lena is allent nog as e-book te bestellen via de websites van enkele Drentse boekhandels ( Van der Velde Assen, Riemer Barth, Meppel Bruna , Read shop, en Bol.com In de categorie cd/dvd bint naost de Drentse dvd Daor stiet je fiets (Harm en Roelof) uut het Grunningse laand nomineerd: de veurstelling Menalda vetes van theatergroep Waark  en Noar de volgende ronde van Krzysztof Groen. De priesuutreiking is op zundag 15 april in theater vanBeresteyn in Veendam en zal um twee uur begunnen.Veur het eerst zal der ok een publiekspries uutereikt worden. Op de site van het Dagblad van het Noorden kuj binnenkort fimpies van de genomineerden bekieken en oen veurkeur kenbaar maken. De jury van de Streektaalpries bestiet uut Eric van Oosterhout (burgemeester van Emmen), Jannie Kuipers (van de bibliotheek Emmen), Geesjen Doddema-Heidema (redactie Toal en Taiken), Ingeborg Nienhuis (publiciste in het Grunnings) en Tonko Ufkes (veurmalig streektaalfunctionaris en schriever). 

Het was op 5 febrewari precies 100 jaor eleden dat Peter van der Velde geborden wordde in Vlagtwedde. Het Peter van der Veldejaor wordde zaoterdag 3 febrewari feestelijk lösedaone deur Wetholder Alex Wekema van Noordenveld. Die maakte bekend dat der een straot in Roon vernuumd zal worden naor de Drentse schriever. De Peter van der Veldelaan komp vlak bij zien olde huus in Roon te liggen.

 

Het Peter van der Velde-jaor wordt zaoterdagmiddag 3 febrewari officieel lösedaone in de bibliotheek van Roden. De schriever Peter van der Velde is in jannewari 2004 uut de tied ekomen. maar zien verhalen en gedichten wordt nog altied veul elezen. Het is in 2018 honderd jaor eleden dat e is geboren en daorum hebt bibliotheek Noordenveld, de gemiente Noordenveld, het Huus van de Taol, de Drentse schriever Martin Koster en verscheidene aandere Noordenveldse organisaties een Peter van der Velde-jaor organiseerd, zodat ok jonge en neie inwoners van de gemiente Noordenveld kennis maken kunt mit het wark van dizze Noord-Drentse dichter.

Op 25 jannewari prissenteert Nicolette Leenstra, bekend van Steenbreek, heur nei bundel De reis van een Zeevaarder. Ierland speult een belangrieke rol in het neie boek dat is uutegeven bij Uutgeverij Passage,

Op maandag 22 jannewari prissenteerde Lukas Koops zien neie biografie: Gerard Nijenhuis. Dat is besta komt door de taal. Lukas voerde veul gesprekken mit Gerard over zien leven; over zien familie, zien persoonlijke ontwikkeling en over zien wark en schrieverschap. Ok interviewde Lukas Koops een groot aantal meinsen uut de umgeving van Nijenhuis. Al die gesprekken leidden tot een herkenbaar portret van ien van de miest markante Drenten van dizze tied. Het eerste exemplaar was veur Gerard Nijenhuis. Hij zag het boek die middag zelf veur de eerste keer. Het vertrouwen in de schriever Lukas Koops was zo groot, dat hij het boek niet van te veuren wol lezen.Slim verrast en ontroerd was Gerard Nijenhuis toen burgemeester Jan Seton van de gemiente Borger-Odoorn hum namens de koning een koninklijke onderscheiding, Ridder in de orde van Oranje Nassau, opspeldde. Het boek is vanof 22 jannewari verkriegbaar in de boekhandel en via de website van Het Drentse Boek www.drentheboeken.com 

gerardlintje

Pagina 1 van 43