Op vrijdagaovend 27 juli kwam tijdens een literaire aovend in mfc De Ni'je Stienze in Nijeholtpade de zeuvende roman van Johan Veenstra uut. De name van het boek is Vroeger is veurgoed veurbi’j. Ie kunt het boek bestellen via de website van Johan Veenstra.  Kiek veur uutgebreide informatie over de prissentatie op de website van de Nieuwe Oostellingwerver.  

Op donderdag 14 juni is de Drentse thriller 'De Paddenvanger' van Anne Doornbos prissenteerd. Een koppel volk gung achter de schriever an op de Klaassteenweg in Marwijksoord. Op dezölfde stee as de moord op veer jonge kerels, kreeg burgemeester Eric van Oosterhout de eerste 'Paddenvanger' oet handen van Anne Doornbos. Ok het Shantykoor oet Raol was der bij, want dit koor hef een rol in dizze Drentse Thriller. 

Op donderdag 14 juni komp de Drentse thriller De Paddenvanger van Anne Doornbos uut. De Paddenvanger is een echte Drentse thriller die zich ofspeult in de umgeving van Raol. Vier dwarse, overjaorige tieners riedt nao een nacht stappen heur straf integen. Een wrede straf veur een laffe daod. Is der sprake van een ruzie, rechts-extremisme of misschien toch een ofrekening in het drugscircuit ? Inspecteur Freek Rossing stiet veur een raodsel; zien ienige sporen bent vossehaor op een autodeure en een koppel patroonhulzen. Een verhaal over wraak, vastholdendheid en de dunne grèens tussen goed en kwaad. Waorin blek dat weinig lu zo bent as ze heur kennen laot. Het misdrief speult zich of in de dudelijk te herkennen umgeving van Raol. Veur de lezer is het een sport te ontdekken waor of wat zich ofspeult.
Het boek is vanof donderdag verkriegbaar in veul Drentse boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek.

In de prachtige tuun van schriever Mischa van Huijstee wordde zundagmiddag de verzamelbundel van de Neie Drentse Schrieverskring prissenteerd. Roem dartig Drentse schrievers hebt mitewarkt an Alles wat hier wortel schiet en in de bundel stiet zowel Drentse as Nederlaandse poëzie en proza. Het eerste exemplaar wordde overhandigd an Gerard Nijenhuis die, samen mit Suze Sanders, de initiatiefnemer is van de Neie Drentse Schrieverskring en ok van dizze bundel. De bundel wordt uutegeven deur RikRak in Zuidwolde en kost €12,50. Het boek is te bestellen via drentheboeken.com

Schriefster Miny Hofsteenge (*Eksel 1946 - †Emmen 2018)  is oet de tied kommen

Miny weur geboren in Eksel, maor woonde al meer as virtig jaor in Emmen. Zij schreef eerst in het Nederlands, maor nao een kennismaking met Roet, stapte zij over op het Drents. Zölf zee ze daor het volgende over: “Ik kan met het Drents beter oet de voeten. As ik Nederlands schrief stiet er nooit wat er stiet. In het Drents zeg ik wat ik zeggen wil.”  In 1984 debuteerde zij in het Drents Letterkundig tiedschrift ROET. Heur gedichten en verhalen bint wieder verschenen in een koppel tiedschriften zoas Oeze Volk, Maondblad Drenthe, Pennestreken en Surplus. Miny Hofsteenge schreef veur groten en kleinen. In 1993 kwam de verhalenbundel Dwelen deur dook oet bij Het Drentse Boek. In 2000 verscheen bij oetgeverij Servo het kinderboek Marinus Moesie en aandere vertellegies dat ze samen schreef met Beate Plenter. In 2000 verscheen ook de verhalenbundel Strapatsen. Miny hef een jaor of wat een Drèentse column had in de Drentse kraant en het Neisblad van het Noorden. In 1987 hef zij de Reyer Onno van Ettingenpries kregen, de anmoedigingspries veur Drentstaolige literatuur. Miny was ien van de eersten die over vrouwenemancipatie schreven hebben. Ok bestuurlijk was Miny Hofsteenge actief in de Drentse taolwereld. Zij zat een jaor of wat in het bestuur van de Stichting Drentse Taol. (Bron: Henk Nijkeuter - Waor roet en blommen wortel schiet in ‘t veld) De Drentse taolwereld zal heur missen. Wij wenst heur man Henk en de femilie veul starkte bij het verwarken van dit verlies. 

Roem dartig Drentse schrievers hebt mitewarkt an een neie bundel mit Drents- en Nederlandstalig proza en poëzie, Alles wat hier wortel schiet. Het is een initiatief van de Neie Drentse Schrieverskring. De eerste Drentse Schrieverskring wordde op 18 februari 1953 in Grunnen opericht. Gerard Nijenhuis beheurde tot de initiatiefnemers. Op 29 mei 1996 wordde de Kring, as gevolg van interne ruzies opeheven. Het was in 2012 opnei Gerard Nijenhuis die wederom, noe samen mit Suze Sanders, het initiatief nam um de schrievers van Drenthe samen te brengen. Niet allent de Drentstalige schrievers wordden uiteneudigd, maar ok de Nederlandstalige Drentse schrievers. Gerard Nijenhuis sprak de wens uut um een bloemlezing te maken van het wark van de huidige Drentse schrievers. Het boek wordde mit mitwarking van het Huus emaakt en zal op zundag 3 juni tussen 14.00 - 17.00 uur prissenteerd worden in de tuun van Mischa van Huijstee, Vaartweg 85 op de Smilde. Het eerste exemplaar zal deur Gerard Nijenhuis in ontvangst enuemen worden. Iederien is van harte welkom en de entree is gratis. Der is livemuziek van Dorien Akkerman en Rob Zandgrond. De bundel wordt uutegeven deur RikRak in Zuidwolde en kost €12,50. Verkriegbaar bij drentheboeken.com en het boek is vanzelf ok te koop bij de prissentatie. 

´t Is best mooi weer en ook de koffie geurt al flink! Dat stiet op de achterflap van de neie Roet. Mit dichtwark en verhalen in het Drents, Nederlands en Grunnings en twee recensies dizze maol! Allemaol weer barre de meuite weerd! Lösse nummers kuj kopen bij het Huus van de Taol veur 4 euro. Maar ie kunt vanzelf ok een abonnement nemen op dit literaire tiedschrift. Dat kost €14,50 per jaor en daor kriej veer de Roet veur. Mooi um te lezen bij mooi weer en een geurende kop koffie! 

De Drentse week in  de Friese culturele hoofdstad van Europa in het Lân van Taal is begund! De Drenten hebt het overeneumen van de Limburgers en prissenteerden o.l.v. Baukje Bloemert van Het Drentse Boek de bundel Binnenkort uitverkocht van Het Drents Light Verse Collectief. Het is een dichtbundel met Ollekebollekes van veer Drèentse dichters, Rob Boudestein, Ton Peters, Gezienus Omvlee en Ben Hoogland, over kunstwarken in de openbare ruumte van Grunning, Drenthe en Frieslaand. De foto's in het boek bint emaakt deur Jean Mus. Zij kreeg het eerste exemplaar van de schrievers. Het boek is te koop in een aantal Drentse boekwinkels en ok via de webwinkel van Het Drentse Boek 
De rest van de Drentse week in Talenpaviljoen MeM in de Prinsentuun: Op donderdagaovend 10 mei zal Margaretha Kleine optreden samen mit de Freeise band Mosken. Op zundag 13 mei nemp Braobant ’t weer van de Drenten over, en dan is er een Brabants-Drèents programma. Bert Rossing van het Huus van de Taol en Jos Swanenberg uut Braobant leest veur in de taal van de aander. Wieder dizze middag de uutreiking van de priezen van de Nedersaksische schriefwedstried. De winnaar les zien of heur verhaal veur. De Rederiekerskamer Börger speult het stuk Mien eigen weg en het Brabantse duo Lya de Haas en Hennie Korsten treedt op en zingt liedties in het Brabants. Kiek hier veur meer informatie

Pagina 1 van 45