Op 10 mei wordden in het programma Tussen Stoet en Koffie van RTV Drenthe de tien finalisten bekendemaakt van het Drèents Liedtiesfestival. Het liedtiesfestival zal deur RTV Drenthe live uutezunden op 2 juni a.s. vanuut het Atlas theater in Emmen. Namens de Stichting REUR maakte Edwin Jongedijk de tien namen bekend: 
- Bertine Snippe met Ummekeer
- Van Deele met Ik goa dr uut
- Marsha Boes met Een Stukkie Blauw
- Henk Dokter met Het leven is mooi als de zunne lacht
- Spang! met Drenthe an Zee
- Lusanne Boes met Hartzeer
- Melissa Meeuwisse met De wind van Zuud
- Aosem met Wat deed ik verkeerd
- Lillian van Lottum met As ik denk aan die
- Niels Bunzing met Naor Huus
Aj kaorties wilt kopen moej hier klikken.

 
 

Alle basisschoelen in de Aa en Hunze en een stuk of wat schoelen in Assen bint drok an de slag west met liedties van  Het Jaor Deur en Jamero. En al die inspanning rissulteert in vief mitzingconcerten (twee in Gieten, twee in Gasselt en iene in Assen) in de leste week van meert. Alle deelnemende kiender kunt dan metzingen! De eerste mitzingconcerten bint ewest en was een groot succes! De band van Martijje (Allard Gosens, Sebastian Demydczuk,Guus Strijbosch en Martijje vanzelf) zorgt veur de muzikale leiding. Dit project is opezet in het kader van het Kunstmenu dat is organiseerd deur Akke Feenstra samen mit het Huus van de Taol en de gemiente Aa en Hunze. Vanof jannewari bint der workshops egeven deur Martijje en Marinus Scholten.

Stichting REUR organiseert in het veurtrajcet naor het Drèents Liedtiesfestival 2018 i. s.m. The Bake Shop muziekworkshops.De workshops gaot uut van meertaligheid (Drents, Nederlands, Engels) 
Doel is um in de workshops te laoten zien wat de overienkomsten ver verschillen bint bij het schrieven in meerdere talen.
Workshop 1: 17 maart met Edwin Jongedijk. Workshop 2: 31 maart met Bert Hadders. Kosten per workshop: € 10,- Geef je op voor deelname via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Daniël Lohues hef een neie cd. Vanof 2 meert is Vlier te koop. De liedties op dizze nei cd gaot over thuuskomen, verleuren liefde, Nedersaksisch, religie, vriendschap en familie. Luustern kan via daniellohues.lnk.to/Vlier

Margaretha Kleine hef een neie single. Zowel de tekst as de muziek van De Planeet hef Maragaretha zelf eschreven. Hiel verrassend is de rap van Kuò die in het nummer is vervlöchten.

Op vrijdag 23 febrewari is op 76 jaorige leeftied Jannie Karst uut de tied ekomen. Jannie Karst wordde begun jaoren tachtig samen mit heur zeune René bekend as het duo Karst.Jannie schreef alle teksten veur het duo en dee dat miestal in heur geliefde Drentse taal. Veul bekendheid kreeg het duo mit heur Kerstoptredens in de Tamboer Kerst mit Karst, Wij wenst de familie Karst hiel veul starkte. In de Tamboer in Hoogeveen wordt woensdagavond vanof 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst onder de name Nog één keer applaus veur Jannie Karst eholden.


Het Drèents Liedtiesfestival 2018 (DLF18) komp der an! Het grootschaolige liedtiesfestival wordt veur de zeuvende maol organiseerd met as doel het schrieven, oetvoeren en vastleggen van neie Drèentstaolige kwaliteitsmeziek. De organisatie -Stichting REUR- rop alle mezikaanten en tekstschrievers van Drèentstaolige meziek op um liedties in te sturen.

Alle basisschoelen in de Aa en Hunze en een stuk of wat schoelen in Assen gaot an de slag mit de liedties van Het Jaor Deur en Jamero. Eind maart wordt der uuteindelijk drie mitzingconcerten organiseerd. Dit project is opezet in het kader van het Kunstmenu dat is organiseerd deur Akke Feenstra samen mit het Huus van de Taol en de gemiente Aa en Hunze. Op 23 jannewari is der een workshop veur leerkrachten samen mit Martijje en Marinus Scholten. In dizze workshop wordt o.a. aandacht besteed an de Drentse uutspraak, an eigen zangholding en zangtechniek en der wordt didaktische tips egeven. Eigenlijk bint de mitzingconcerten ericht op kiender uut de groepen 3 en 4, maar het is ebleken dat de liedties uut de bundels ok zeer geschikt bint veur aandere leerjaoren.

Pagina 1 van 15