In meert 2018 organiseerde het ICO Centrum veur Kunst en Cultuur samen mit het Huus van de Taol en Martijje & Band de zogenaamde metzingconcerten Het Jaor Deur veur de groepen drie en vier van alle basisschoelen in de gemiente Aa en Hunze en een aantal uut de gemiente Assen. De kiender zungen liedties mit uut het pakket Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties. Het bint Drentse liedties over alle feestellijke momenten in een jaor. Het pakket is emaakt deur: zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Pabo Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie) Kiek veur de liedties op de website. Het project bestiet uut 1) een inleidende workshop veur leerkrachten 2) lessen in de klas deur Martijje of Marinus Scholten um de kiender de liedties an te leren en um leerkracht te begeleiden. 3) Kinderen woont ien van de interactieve metzingconcerten bij (m.m.v. Martijje & Band en dirigent Marinus Scholten) Het project wordt herhaald in meert 2019, dan doet der aandere scholen uut Drenthe mit. Wi'j het Metzingproject ok bij oe op schoele? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel:06 31954982

De wolf is al een poosie terugge in Drenthe. Egbert Meijers hef een Drents lied over hum eschreven. Kiek op de site van Het Dagblad van het Noorden um hum te beluustern.

Daniël Lohues giet mit een elektrische band op tournee. In oktober speult hij in Eindhoven, Hengelo, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Groningen, Nijmegen en Haarlem. Op dizze veurstellingen speult Daniël Lohues een keuze uut de bandnummers die te vienden bint in zien umvangrieke oeuvre van de ofgelopen 25 jaor. De band zal naost de zanger bestaon uut Bernard Gepken (gitaar), Reyer Zwart (bas), Bram Hakkens (drums) en Ferry Lagendijk (toetsen). 

Het zeuvende Drèentse Liedtiesfestival, live uutezunden deur RTV Drenthe vanuut het Atlastheater in Emmen, is ewunnen deur Melissa Meewisse. In een spannende puntentelling kwam Melissa nao de publieksstemming as winnares uut de bus mit heur liedtie Mit de wind van Zuud. Tekst & muziek: Jord Brinkhuis en Robin Muilwijk. Het Drèents Liedtiesfestival wordt organiseerd deur Stichting Reur i.s.m. RTV Drenthe en het Atlastheater in Emmen. 

Op 10 mei wordden in het programma Tussen Stoet en Koffie van RTV Drenthe de tien finalisten bekendemaakt van het Drèents Liedtiesfestival. Het liedtiesfestival zal deur RTV Drenthe live uutezunden op 2 juni a.s. vanuut het Atlas theater in Emmen. Namens de Stichting REUR maakte Edwin Jongedijk de tien namen bekend: 
- Bertine Snippe met Ummekeer
- Van Deele met Ik goa dr uut
- Marsha Boes met Een Stukkie Blauw
- Henk Dokter met Het leven is mooi als de zunne lacht
- Spang! met Drenthe an Zee
- Lusanne Boes met Hartzeer
- Melissa Meeuwisse met De wind van Zuud
- Aosem met Wat deed ik verkeerd
- Lillian van Lottum met As ik denk aan die
- Niels Bunzing met Naor Huus
Aj kaorties wilt kopen moej hier klikken.

 
 

Alle basisschoelen in de Aa en Hunze en een stuk of wat schoelen in Assen bint drok an de slag west met liedties van  Het Jaor Deur en Jamero. En al die inspanning rissulteert in vief mitzingconcerten (twee in Gieten, twee in Gasselt en iene in Assen) in de leste week van meert. Alle deelnemende kiender kunt dan metzingen! De eerste mitzingconcerten bint ewest en was een groot succes! De band van Martijje (Allard Gosens, Sebastian Demydczuk,Guus Strijbosch en Martijje vanzelf) zorgt veur de muzikale leiding. Dit project is opezet in het kader van het Kunstmenu dat is organiseerd deur Akke Feenstra samen mit het Huus van de Taol en de gemiente Aa en Hunze. Vanof jannewari bint der workshops egeven deur Martijje en Marinus Scholten.

Stichting REUR organiseert in het veurtrajcet naor het Drèents Liedtiesfestival 2018 i. s.m. The Bake Shop muziekworkshops.De workshops gaot uut van meertaligheid (Drents, Nederlands, Engels) 
Doel is um in de workshops te laoten zien wat de overienkomsten ver verschillen bint bij het schrieven in meerdere talen.
Workshop 1: 17 maart met Edwin Jongedijk. Workshop 2: 31 maart met Bert Hadders. Kosten per workshop: € 10,- Geef je op voor deelname via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Daniël Lohues hef een neie cd. Vanof 2 meert is Vlier te koop. De liedties op dizze nei cd gaot over thuuskomen, verleuren liefde, Nedersaksisch, religie, vriendschap en familie. Luustern kan via daniellohues.lnk.to/Vlier

Pagina 1 van 16