Moi, ik bin Martijje. Sinds november 2019 bin ik bestuurslid bij het Huus van de Taol.

Ik wark as zangeres en liedtieschriefster en heb al veul projecten daon met de Drentse taol. Zowal veur kinder as veur groten. Het is dan ok niet zo gek dat ik de streektaol een warm hart toedraog en het schier vin um over het beleid van het Huus van de Taol met te denken.

Ik vin het Drents warm en lieflijk klinken. Het hef zoveul under de bovenste laog zitten en daor geniet ik altied van. Maor ok aandere Nedersaksische varianten vin ik prachtig.  Ik bin geboren in Grol, heb jaoren in Grunning woond en woon nou met mien man en dree zeunties in Raol. Wij praot in hoes Nederlands en ok wal Drents. Ien van de mooiere Drentse woorden vin ik reren. Dat klinkt zo lief. As der iene reert, moej gewoon troosten.

Moi, ik ben Martijje. Sinds november 2019 ben ik bestuurslid bij het Huus van de Taol. Ik werk als zangeres en liedjesschrijfster en heb al veel projecten gedaan met de Drentse taal. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het is dan ook niet zo gek dat ik de streektaal een warm hart toedraag en het mooi vind om over het beleid van het Huus van de Taol mee te denken.

Ik vind het Drents warm en lieflijk klinken. Er zit zoveel onder de bovenste laag en daar geniet ik altijd van. Maar ook andere Nedersaksische varianten vind ik prachtig.

Ik ben geboren in Grolloo, heb jaren in Groningen gewoond en woon nu met mijn man en drie zoontjes in Rolde. Thuis praten we Nederlands en ook wel Drents. Eén van de mooiere Drentse woorden is voor mij ‘reren’. Dat klinkt zo lief. Als er iemand ‘reert’, dan moet je gewoon troosten.