Agenda

Er is altijd wel iets te beleven met de Drentse taal

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of datum

Categorie
Datum

27feb

Categorie: Taol

Hemmeltied – Meertmaond

Elke zaterdag gaat Arja of Renate in het radioprogramma ‘Hemmeltied’ van Radio Drenthe Dwars deur ’t Drents.

Op zaterdag 27 februari kun je rond de klok van kwart voor elf luisteren naar Arja, die uitgebreid vertelt over de ‘meertmaond’.

28feb

Categorie: Taol

Locatie: Rolde

Jacobuskerk
Kerkbrink 5
9451 AL

Route

Drentse dienst in Jacobuskerk in Rolde

Op zondag 28 februari is er in de Jacobuskerk in Rolde een Drentstalige dienst onder leiding van dominee Jennie Lambers-Niers.

02mar

Categorie: Drents leren

Locatie: ZO!34

De avond van....

Route

Kylian kreg Drentse les – les 10 – examen

Om de week krijgt Kylian van ZO!34 een Drentse les van Renate, zodat hij straks wat meer begrijpt én zelf ook wat Drents kan praten.

Vandaag is het tijd voor het examen, om te zien of Kylian voldoende onthouden heeft van de Drentse lessen die Renate hem gegeven heeft!

03mar

Categorie: Taol

Webinar 1 – De achtergronden van het Drents

Tijdens de Meertmaond Streektaolmaond kun je elke woensdagavond deelnemen aan een gratis webinar van het Huus van de Taol. Op woensdagavond 3 maart vertelt directeur Renate Snoeijing je meer over de achtergronden van het Drents.

 

10mar

Categorie: Taol

Webinar 2 – Het Drents doorgeven

Elke woensdagavond in de Meertmaond Streektaolmaond kun je gratis deelnemen aan een webinar van het Huus van de Taol. Op woensdagavond 10 maart vertelt streektaalfunctionaris Arja Olthof je alles over het doorgeven van het Drents. Hoe kun je je kinderen opvoeden met en in het Drents?