Agenda

Er is altijd wel iets te beleven met de Drentse taal

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of datum

Categorie
Datum

25sep

Locatie: Ruinerwold

De Karstenhoeve
Dokter Larijweg 21
7961 NL RUINERWOLD

Route

Boerendrokte in en rond De Karstenhoeve in Ruinerwold

Het boerenleven van rond 1920, hoe was dat? 40 mannen en vrouwen laten u de tijd van toen beleven. Als publiek staat u er middenin. Gegarandeerd een mooie middag!

Coronamaatregelen: kijk op de site karstenhoeve.nl

29sep

Categorie: Drents leren

Drenthecursus Rune (VOL)

Vanof 29 september wordt in dorpshuus ’t Neie Punt acht aovenden Drenthecursus geven deur ien van oeze docenten. Met dizze cursus kuj niet meer metandoen, opgeven veur een volgende kan altied! Meld je an via de website.

29sep

Categorie: Drents leren

Drenthecursus Runerwold (VOL)

Acht aovenden over Drenthe en het Drents…en der bint nog twee vrije plekken! Aj metandoen wilt, geef je dan op via de website.

01okt

Categorie: Taol

Locatie: Oldenzaal

Hofkerk
Hofmeijerstraat 1
7571 CH

Route

Streektaolconferentie SND – Streektaal op de werkvloer

Hoe kuj streektaol inzetten in de zörg? Waorum is streektaol zo slim belangriek in oeze maatschappij? Wie is Miet en waorum stiet ze in Braobantse verpleeghoezen? Verschillende sprekers, waorunder Patrick Welman (burgemeester Oldenzaal), Roy de Witte (gedippeteerde veur Cultuur in Overiessel), Jolien Makkinga (Meertens Instituut) en Femke Nijboer (Universiteit Twente) vertelt over streektaol op de warkvloer.

Het programma begunt um 9.30 uur en nao ofloop is der van 15.30 uur tot 17.00 uur een stadswandeling deur Oldenzaal. Veur €25,- kriej een schier programma, koffie/thee en lunch.

Aj je anmelden wilt kuj dat doen op de website van Stichting Nederlandse Dialecten, die dizze dag in de Week van het Nederlands organiseert.

02okt

Categorie: Taol

Locatie: Emmen

Bibliotheek Emmen

Route

Welke toekomst heeft de streektaal?

Op zaterdag 2 oktober kun je in de Bibliotheek Emmen het symposium over de toekomst van de streektaal bijwonen. Dit wordt georganiseerd door Stichting Taalpodium Emmen (STEM) en is onderdeel van de eerste Maand van de Taal in de gemeente Emmen.

De meningen over de toekomst van de streektaal verschillen nogal. De ene deskundige vreest dat het er slecht mee af zal lopen, de ander ziet het juist zonnig in.

In dit openings-symposium, met burgemeester Eric van Oosterhout als voorzitter, geven deskundigen die alle dagen met streektaal te maken hebben, hun mening. Na een inleiding van Pieter Taffijn (bestuurslid STEM), laten taalkundige Kristel Doreleijers, schrijver/uitgever Gerard Stout en Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol hier hun licht over schijnen.

Singer/songwriter Martijje zorgt voor de muzikale omlijsting.