De veerde Zinnig is al weer uut! Een deftige dizze maol, want het thema is Koning Keizer Admiraal. In dizze oflevering interviews mit o.a. butler Paul Huizinga en een artikel over Hofleveranciers in Drenthe. Wieder vanzelf de vaste columns, strips, recepten en puzzels. Op de middenplaat een mooi gedicht van Roel Dijkstra mit bijpassende foto. In de ofdieling Schrieverij vien ie Drentse poëzie en proza.Een extraatje: wie van zien achtername Koning, Keizer of Admiraal het, mag bij het Huus van de Taol gratis een Zinnig ophalen. En dan kriej der nog een mooi kedogie bij! Legitimatie verplicht dat kuj begriepen! De Zinnig is lös verkriegbaar bij de mieste Drentse boekhandels en bij het Huus van de Taol.

Dizze mokken kuj rustig op taofel zetten. Elke mok drag een een typisch Drents zinnegie, zoas Vernuver oe der mit, Kuj 't even wachten?, Hej 't er an toe? en Gloepends lekker. Verkriegbaar in het Huus van de Taol en bij de webwinkel www.drenthecadeaus.nl  
Zij kost € 3,95 per stuk. Een mooi kedogie aj op visite gaot!

Nou de plastic zakkies bij de winkels betuun wordt is het wel barre handig um zo'n mooie jute tasse bij oe te hebben. Dizze Eco Style karbiezen bint nou te koop bij het Huus van de Taol veur maar € 7,50
Ie kunt hum ok via de webwinkel www.drenthecadeaus.nl bestellen.

Het is elukt! De vrouwen bint Europees kampioen eworden! In de B'ART 2016 stiet een interview mit Vivianne Miedema. Die B'ART 2016 biede wij twee weken veur de belachelijke pries van 5 euro an! Umdat der een mooi vraoggesprek mit de sterspeulster in stiet. De anbieding geldt allent in het Huus van de Taol en in de webwinkel. Een hiel mooi boek trouwens, die B'ART 2016!!

 

Bareld Lunsche is veurige week woensdag op 89 jaorige leeftied uut de tied ekomen.Hij woonde de leste jaoren in zorgcentrum De Vierackers in Assen. Barled Lunsche wordde bekend deur zien deelname an cabaretgroep De Bekketrekker (opericht deur Peter van der Velde). De Bekketrekker trad op met liedties en schetsies in het Noorddrents o.a. veur de Drentse ofdeling van Regionale Omroep Noord (RON). Bareld speulde in het gezelschap tot 1973. Daorna gunk hij zelf optreden o.a. mit zien dochter as Bareld en Bea.Wij wenst de familie Lunsche veul starkte.

Het Huus van de Taol wordt regelmaotig vraogd om taoladvies. Wat beteeikent dat mooie Drèentse woord? Hoou schrief ie dat raore Drèentse woord? Waor komp dat woord èengelijk vort en meer van zuk soort vraogen. Het komp ok wel ies veur dat een instantie of een bedrief in Drenthe zöcht naor een neie Drèentse naom en dat ze oous vraogen om met te dèenken. Zo gung dat ok bij de Museums Vledder. Die hebben een actieve tuunploeg waor ze mouwhemden veur bestellen wolden, mor dan mus daor vanzölf wel een mooie Drèentse naom op. Het Huus van de Taol kwam op ’t idee om der tuunkroeper op te zetten. De tuunploeg kröp ja deur de tuun en een tuunkroeper is ok een mooi vogelie; een winterkeuninkie. Aj ok een vraog hebben an ’t Huus van de Taol, klik dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tuunkroeper2

Het Comperio College in Wolvega gef les an hoogbegaafde basisschoelkiender in Oost- en West Stellingwarf. As extra taal kriegt dizze leerlingen niet Spaans of Russisch, maar Stellingwarfs anebeuden! De schoele viendt het waardevol dat kiender de taal van heur omgeving beheerst! Twaalf studenten deden examen. Lees het stukkie in het Stellingwarfs.

 


Twaelf leerlingen van et Comperio College slaegden veur kursus Stellingwarfs

Tegere mit heur juffer Ageeth Bos kwammen oflopen vri’jdagmorgen 7 april twaelf leerlingen van et Comperio College uut Wolvege naor et gebouw van de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop. Naodat ze et oflopen seizoen lessen Stellingwarfs volgd hadden, kwammen ze daor examen doen. De leerlingen wodden tiedens et examen toetst op et mondelinge en et schriftelike gebruuk van de et Stellingwarfs. Veur et mondelinge pat mossen ze heurzels veurstellen in et Stellingwarfs en daornaost vertellen mossen ze over verhael vertellen dat ze in de kursus schreven hadden. Et schriftelike pat beston uut een diktee en et schrieven van een verhael n.a.v. een twintigtal woordkaorties. 
An et aende van de examenmorgen bleek dat alle leerlingen et examen ommeraek goed daon hadden. Ze kregen daoromme allemaole een diplome uutrikt deur veurzitter Jan Baas van de Stellingwarver Schrieversronte. De twaelf verhaelties die veurofgaonde an et examen schreven binnen zullen nog bundeld wodden, mar wo’n ok publiceerd in et Stellingwarfs tiedschrift De Ovend. 
De kursus en et examen wodde ontwikkeld en veurbereided deur Ageeth Bos, die daorbi’j de hulpe kreeg van Sietske Bloemhoff en van Henk Bloemhoff. Et doel is dat ok in et volgende schoelejaor de leerlingen van groep achte van et Comperio College opni’j Stellingwarver les kriegen zullen. 
Et Comperio College is een akkedemisch leerpunt veur hoogbegaofde leerlingen van et basisonderwies in Oost- en West-Stellingwarf.

Der is altied veul vraog naor Drentstalige kaorten. Wij hebt ondertussen al een hiel koppel kaorten waoraj uut kiezen kunt. Rouwkaorten waren der nog niet. En daorum hew nou twee soorten kaorten emaakt. Het bint dubbele kaorten mit een envelop waoras op de butenkaante allent mar Starkte of Veul starkte stiet. De kaorten kost € 1,75 per stuk. Ok verkiegbaar per drie bij www.drenthecadeaus.com 

Pagina 1 van 32