DE MEERTMAOND-STREEKTAOLMAOND IS LÖS!

Gedipputeerde Cees Bijl opent Meertmaond-Streektaolmaond. Hij prissenteert de neie Wiesneus en gef de winnaors van "In elk kind zit een verhaal" hun beker.

ASSEN - Met een handdruk hef gedipputeerde Cees Bijl de Meertmaond-Streektaolmaond lös daon. Dat dee e op kindcentrum Valkenhorst in Assen. Het was der slim gezellig. De kinder van de Valkenhorst hadden 2 Drèentse liedties instudeerd. Bie het lied "Veur de Keuning" gungen de wichter met lange haoren hielemaol lös. Bie toeren was 't net een headbang-concert ;-)

Taolschulte van Assen, Rinus Bouwmeester, las het verhaol ''De leeuw en de moes" veur. Dat was een schiere inleiding op de prissentaotie van de neie Wiesneus. Gedipputeerde Cees Bijl gaf de eerste Wiesneus 2019 an de klas en verhaolde over het grote succes van de Wiesneus. In Drenthe is het blad geboren en dit jaor veur het eerst ok vertaold in het Grunnings, West-Overiessels, Twents en Achterhoeks. De Wiesneus is dit jaor meer as 50.000 keer drukt en en geliek zo veul kinder in het Nedersaksische Taolgebied kriegen der ien.

Het belangriekste van vandaog was de priesoetreiking van het project "In elk kind zit een verhaol". Kinder oet hiel Drenthe (bovenbouw) hebt verhaolen schreven rond het thema "Geheim". Oet de honderden verhaolen hef de jury 5 winnaors keuzen. Op de eerste plek en dus met de grootste beker: Puk Langedijk van groep 8a van de Jan Thiesschool in Rolde met het verhaol "Supergeheim". Op de 2e plaots: Chris Steens van Beilen, Demi Helmhout van Westervelde, Gijs Straathof van Echten en Giel van Anloo.fullsizeoutput 4ace