Doe met an een Drenthecursus van het Huus van de Taol!

Het Huus van de Taol organiseert verschillende soorten cursussen. De bekendste is de Drenthecursus (± € 55,-) In acht aovends leer ie meer over de Drentse taol, de gebruken en gewoontes, meziek, geschiedenis, gezegdes, uutdrukkingen en de Drentse literatuur.

Wieder is der de verneide Moi-cursus (± € 25,-) Dizze bestiet uut drei aovends en giet over Drents in ’t biezunder en taol in het algemien.
 
En dan hebbe wij ok nog de spellingcursus (€ 40,-) Vief aovends um de Drentse taol te leren schrieven. De Dieper deur Drenthe cursus wordt op dit moment verneid.

Wie een groep van 10 -12 meinsen bij mekaar hef, kan dit angeven bij het Huus van de Taol. Dat zöch dan een locatie en een docent um de cursus te kunnen geven. Der staot Moi-cursussen op stapel in Geeuwenbrug en Mantinge. Wieder bint der plannen veur Drenthecursussen in Emmen (jannewari), de Veenkoloniën (naojaor/winter), Hollandscheveld (naojaor), Rune (winter) en Gieten (jannewari). Der begunt op 30 oktober een spellingcursus in Rolde (of umgeving) en ok in Dwingel biw bezig een spellingcursus op te starten.
 
Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593 371010 (Huus van de Taol)