Meer promotie - Huus van de Taol

´t Is best mooi weer en ook de koffie geurt al flink! Dat stiet op de achterflap van de neie Roet. Mit dichtwark en verhalen in het Drents, Nederlands en Grunnings en twee recensies dizze maol! Allemaol weer barre de meuite weerd! Lösse nummers kuj kopen bij het Huus van de Taol veur 4 euro. Maar ie kunt vanzelf ok een abonnement nemen op dit literaire tiedschrift. Dat kost €14,50 per jaor en daor kriej veer de Roet veur. Mooi um te lezen bij mooi weer en een geurende kop koffie! 

In een gezellig vol MeM paviljoen in Leeuwarden, onderdeel van het Talenpaviljoen in Leeuwarden (onderdeel van het programma van de culturele heufdstad van Europa), is op 13 mei het slotprogramma van de Drentse taalweek holden. Op het programma stund onder andere de uutslag van de Schriefwedstried 2017/2018 van Het Huus van de Taol. An dizze schriefwedstried deden zo’n zeuventig schrievers mit uut het hele Nedersaksisch taalgebied. Der waren juryleden uut elke regio. Unaniem waren ze van mening dat de verhalen een goed niveau hadden en dat het beslist gien straf was die te mutten lezen. En dat het een moeilijke taak was um de winnaar te kiezen, dat schreef ok elk jurylid. Uuteindelijk bleek dat het verhaal Soamen in het Westerkwartiers van Tonko Ufkes de meeste punten kreeg. Een gedeelde pries was der veur Janet Baron- Lopers (Drents) en Jan de Jonge (Grunnings). Hennie Stokker-Stadman wun de pries veur het best veurgelezen verhaal. Daornaost waren der eervolle vermeldings veur Are Meijer, JennyAnna Linde en Wil Eefting.

Op 10 mei wordden in het programma Tussen Stoet en Koffie van RTV Drenthe de tien finalisten bekendemaakt van het Drèents Liedtiesfestival. Het liedtiesfestival zal deur RTV Drenthe live uutezunden op 2 juni a.s. vanuut het Atlas theater in Emmen. Namens de Stichting REUR maakte Edwin Jongedijk de tien namen bekend: 
- Bertine Snippe met Ummekeer
- Van Deele met Ik goa dr uut
- Marsha Boes met Een Stukkie Blauw
- Henk Dokter met Het leven is mooi als de zunne lacht
- Spang! met Drenthe an Zee
- Lusanne Boes met Hartzeer
- Melissa Meeuwisse met De wind van Zuud
- Aosem met Wat deed ik verkeerd
- Lillian van Lottum met As ik denk aan die
- Niels Bunzing met Naor Huus
Aj kaorties wilt kopen moej hier klikken.

 
 

De Drentse week in  de Friese culturele hoofdstad van Europa in het Lân van Taal is begund! De Drenten hebt het overeneumen van de Limburgers en prissenteerden o.l.v. Baukje Bloemert van Het Drentse Boek de bundel Binnenkort uitverkocht van Het Drents Light Verse Collectief. Het is een dichtbundel met Ollekebollekes van veer Drèentse dichters, Rob Boudestein, Ton Peters, Gezienus Omvlee en Ben Hoogland, over kunstwarken in de openbare ruumte van Grunning, Drenthe en Frieslaand. De foto's in het boek bint emaakt deur Jean Mus. Zij kreeg het eerste exemplaar van de schrievers. Het boek is te koop in een aantal Drentse boekwinkels en ok via de webwinkel van Het Drentse Boek 
De rest van de Drentse week in Talenpaviljoen MeM in de Prinsentuun: Op donderdagaovend 10 mei zal Margaretha Kleine optreden samen mit de Freeise band Mosken. Op zundag 13 mei nemp Braobant ’t weer van de Drenten over, en dan is er een Brabants-Drèents programma. Bert Rossing van het Huus van de Taol en Jos Swanenberg uut Braobant leest veur in de taal van de aander. Wieder dizze middag de uutreiking van de priezen van de Nedersaksische schriefwedstried. De winnaar les zien of heur verhaal veur. De Rederiekerskamer Börger speult het stuk Mien eigen weg en het Brabantse duo Lya de Haas en Hennie Korsten treedt op en zingt liedties in het Brabants. Kiek hier veur meer informatie

DLF2018posterHet Drèents Liedtiesfestival wordt eholden op 2 juni a.s. in het Atlas theater in Emmen. Daor kuj ok de toegangkaorties veur € 12,50 kopen. Het DLF#18 wordt op die dag vanof 19.30 uur live uutezunden op RTV Drenthe. De prissentatie is dit jaor in haanden van Wim Boer. De tien finalisten wordt binnenkort bekendemaakt.

STEM (Stichting Taalpodium Emmen) organiseert het Nederlands Kampioenschap Light Verse Dichten 2018. De gedichten moet in het Nederlands eschreven worden of in een Nederlandse streektaal.Zie het persbericht hieronder.

Sinds 1 mei is Jan Regtop an het wark bij het Huus van de Taol / Het Drentse Boek. Hij volgt Alja Kiers op die met ingang van 1 juni stopt. Jan stelt zich even an oe veur.

Mien naam is Jan Regtop, 52 jaor en geboren en getogen in Slien. Daor woon ik nou ok nog steeds met mien vrouw Grietje en zeun Frank van 13.

In mien vrije tied ben ik veul op het voetbalveld te vinden. As voetballer zölf en ok as jeugdtrainer of scheidsrechter. Op 1 mei ben ik begund bie het Huus van de Taol en daor heb ik veul plezier an!

Doe mit an een busreis langs biezundere plekken die verbunden bint an Drentse schrievers. Literatuurkenner Harm Jan Lesschen nemp op vrijdag 25 mei  deelnemers mit naor de mooiste plekkies en verhalen uut de Drentse literatuur, van de 17e eeuw tot vandaag de dag. Het Drentse landschap en veural de Hondsrug was en is nog aal een inspiratiebron veur veul Drentse schrievers en de tegenstelling tussen het zaand en het veen hef dudelijk zien sporen achterelaoten in de Drentse literatuur. Naost veul informatie over taal en geschiedenis wordt deelnemers trakteerd op pakkende poëzie en proza, zowel in het Drents as in het Nederlands.
 

Pagina 1 van 85