Meer promotie - Huus van de Taol

Dizze week kwam de Nieuwe Drentse Volksalmanak uut. De Nieuwe Drents(ch)e Volksalmanak is de opvolger van de Drentsche Volksalmanak (1837-1851) en komp uut sinds 1883. In de loop van de jaoren is de almanak uutegreuid tot een historisch en archeologisch jaorboek van Drenthe. In de leste Volksalmanak stiet o.a. een verhandeling van Henk Nijkeuter over de Streektaal in de Drentse literatuur van 1837 tot heden. Aj dit stuk lezen wilt dan moej even hier klikken. Wie de Nieuwe Drentse Volksalmanak wil kopen mut hier klikken.

In Vries wordt zundag veur de 50e keer Taal an Taofel bij Café Onder de Linden in Vries prissenteerd. Dat het programma der feestelijk uutzet sprek veur zich. Prissentator Anne Doornbos is op vekaansie; zien rol zal worden opepakt deur Jan Germs. Gasten bint: Marga Kool, Eric van Oosterhout en Jan Henk de Groot. Kiek veur risserveren hier.

De Drenthecursus in Midden-Drenthe is oferond. Alle veertien cursisten kregen nao de cursus van acht aovenden een certificaat. Zij bint nou een hiel stuk wiezer op het gebied van het Drents en de Drentse cultuur. De cursusleiders Grietje Meijer en Klari Arp kiekt mit plezier terug op de gegeven cursus.

Het Huus van de Taol is weer op zuuk naor het mooiste Drentse woord van het jaor.Wat vien ie het mooiste Drentse woord? Stuur dit woord via e-mail op naor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel derbij waorum ie veur dat woord ekeuzen hebt. Bellen mag vanzelf ok: 0593 371010. Wij bint beneid! Insturen kan tot 18 december. Daornao make wij het mooiste woord van 2017 bekend.

Het Europees Songfestival veur minderheidstalen is ewunnen deur de Zwitser Tumasch é. Zangeres Isa Zwart uit Emmen, die as mitdeed namens het Nedersaksisch, hef de publiekspries ewunnen. De 17-jaorige Isa Zwart zung gisteraovend in het italiaanse Udine heur liedtie Mamme See, waormit zei dit jaor het Drents Liedtiesfestival wun. Der waren nog zeuven aandere finalisten. Der wordde ezungen in het Baskisch, Welsh, Friulisch, Occitaans, Retro-Romaans, Bretons, Galicies en in het Nedersaksisch dus ... In het NRC een interessant artikel over dit festival.

Het Huus van de Taol is op zuuk naor eigentiedse, originele verhalen in de streektaol! Het thema is: winter. Ie mugt hielemaol zölf bedenken wat aj met dat thema doen gaot. Het verhaal mag niet meer as 1000 woorden bevatten. Het kan wezen daj ’t lastig vindt um een verhaal in de Nedersaksische streektaal te schrieven, maar da's niet neudig, de winnende verhalen wordt veur publicatie op spelling controleerd.De spelling hef ok gien invloed op de uutslag! Het eigen neie verhaal kan ok as audiobestand ineleverd worden. Der komp namelijk veur een veurgelezen verhaal een aparte jurering. Een veurgelezen verhaal mag niet langer wezen as 7 minuten. Der bint trouwens beste priezen te winnen. De heufdpries is € 350, veur de tweede pries lig der € 100 klaor en veur het ingespreuken verhaal is der ok een pries te winnen van 100 euro. Geschikte verhalen kunt uutekeuzen worden veur het samenstellen van een winterboek. Bij deelname geef ie hierveur toestemming. Stuur oen verhaal in veur 10 februari 2018 naor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., daor kunt ok de ingespreuken verhalen (as audio-bestand) naor toe.

In het gemientehuus van Tynaorl wordt op 29 november het boek Het werd stil op de es prissenteerd. Een biezunder boek over de zaanddorpen Zuudlaoren, Westlaren, Midlaren en de veendorpen De Groeve, Zuudlaorderveen en Schuilingsoord. Schriever Jan Kraak verzamelde jaorenlang historische en geografische gegevens en praotte mit deskundigen en tientallen (old-)inwoners. Een boek mit mooie en biezundere foto's die bij veul meinsen tot neie verhalen of olde herinnerings leiden zult. Het boek is vanof donderdag 30 november te koop bij Bruna Zuudlaoren en bij het Huus van de Taol. En vanzelf ok via de webwinkel van Het Drentse Boek.

Rik Vinke uut Schoonebeek is uuteroepen tot de miest belovende neikomer in de Nederlandse countrywereld. Hij was veur dizze pries nomineerd bij het DCMA (Dutch Country Music Assosciation) Award Gala. Veurig jaor wun Rik Vinke het Drents Liedtiesfestival mit Eem lös van alles en in juli dit jaor kwam zien debuutalbum Forged in fire uut.

Op zundag 26 november kuj weer naor Taal an Taofel bij Wielens in Noord-Slien. Gasten bint dizze keer:Yvonne Bijl- Hooijer (poëzie), Harm Soegies (proza) en Martijje (muziek) Veur meer informatie moej even hier kieken.

Ok in bij café Onder de Linden in Vries is Taal an Taofel weer van start egaone.De organisatoren, Janny Roggen, Anne Doornbos en Herma Stroetinga kregen een mooie bos bloemen,umdat volgende maond,op zundagmiddag 17 december, de 50e oflevering van Taal an Taofel in Vries eholden wordt! En vanzelf wordden de boekverkopers Sietse en Annie Hut ok in het zunnegie ezet! Kiek hier veur het programma van Taal an Taofel.


Pagina 1 van 79