HUNEBEDDEN AN DE WAND BIJ HET HUUS

Bie oons in het Huus van de Taol in Beilen hangt tot 23 november een schiere selectie pentiekeningen van Arie Goedhart. Al jaoren is Goedhart drok in de weer um de netuur van het Noorden in bield te brengen. De leste jaoren hef e alle hunebedden van oons land tiekend.

't is hiel bizunder dat dizze kunstenaar zich zo bezig holdt met ien underwarp. Meistieds tiekent Goedhart uut Hoogeveen bomen, landschappen en dörpsgezichten.

Goedhart: ‘In het begin dacht ik, wat is daar nou aan, ze lijken allemaal op elkaar. Maar na verloop van tijd raakte ik in de ban van de sfeer rondom zo’n hunebed. De steeds wisselende natuur eromheen en het historisch besef doen zijn werk als je daar zo zit te schetsen of foto’s aan het maken bent. Ik kan nu niet anders zeggen, dan dat de hunebedden mij inspireren. Niet voor niets heet het nieuwe boek dat in januari uitkomt Hunebedden Inspireren.’

De expositie in het Huus van de Taol an het Raadhuisplein in Beilen is elke warkdag gratis te bezuken tiedens kantooruren.