Podcast ‘Praot Drents met mij’

Banner Praot Drents met mij Podcast Huus van de Taol RTV Drenthe

Wij hebt de krachten bundeld met RTV Drenthe en komt met de eerste Drentstaolige podcast.

In Praot Drents met mij prat Renate Snoeijing (directeur Huus van de Taol) met gasten die in Drenthe geboren of getogen bint. Hoe bint ze daordeur vörmd? En wat doet ze vandaag de dag nog met de Drentse taol? En wat döt de taol met heur? Bint er plekken waor ze nou gien Drents praot, maor dat wal wilt? En hoe goed scoort ze eigenlijk, wanneer ze langs de Drentse Doemstok legd wordt?

Een podcast is een radioprogramma daj belustern kunt via internet. En het mooie is, daj het op elk moment afspeulen kunt. De podcast is te vinden op Spotify (linkies staot hierunder bij de ofleveringen), iTunes, Google Podcasts en aandere podcast-apps.

 

Aw van iene weet dat e Drents prat, dan is ‘t William Bossong, bassist van Mooi Wark, wal. Maor dat e in Friesland geboren is, weet maor weinig lu. In de podcast heur we een serieuze kaant van Bossong, die tegenwoordig as ZZP-er in de zörg warkt en daor mangs met agressieve cliënten te maken hef.

 

 

 

Harry Tupan, directeur van het Drents Museum, holdt zo enorm van Drenthe, dat e hier nooit meer weggiet…”Ja, tussen zes plaankies.”. Hie vertelt over het opgruien in Drenthe in een gezien met twei culturen: een Drentse moe en een Indische va.

 

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Keuning, giet in gesprek met Renate Snoeijing. Klijnsma gruide op an ‘t Hogeveine en vertelt over hoe het gezin der oetzag. Over het Drents praoten concludeert ze: “Misschien mu’k het wel wat vaker doen.” En dat lek oes een hiel goed idee, want ze is ‘t Drents praoten niet verleerd.

In de veerde oflevering een gesprek met doezendpoot Tony Neef. Hie gruide op in Roon, maor woont nou al langer in Amsterdam dan dat e in Drenthe woond hef. Toch vuult e zuch nog altied een Drent en gien Amsterdammer.